iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сурвакарската група на Долна Секирна спечели награда в албанския град Корча

Сурвакарската група на Долна Секирна спечели награда в албанския град Корча 06_1435210233

Кметът на Перник инж. Иван Иванов се срещна със сурвакарската група на с. Долна Секирна. Тази група спечели наградите за най-добър костюм и най-добра маска на карнавала в албанския град Корча.

Сурвакарите благодариха на Иванов за това, че им е предоставил възможността да участват в събитието и му подариха своите награди. „Дошли сме да изкажем своята признателност към Иван Иванов, тъй като той ни гласува доверие и ние имахме възможността да се включим в карнавала в Корча“, изтъкнаха представителите на сурвакарската група. Те подчертаха, че за първи път в историята на карнавала се дават две награди на една и съща група.

„Гордея се с тези мъже и жени, които пазят живи местните традиции и предават на поколенията ни културното наследство на нашия регион. Те спомагат и за полуляризиранетона обичая Сурва по света, който заради своя колорит предизвиква огромен интерес“, каза кметът Иванов. Той благодари на групата за голямата чест, която му оказват и им пожела още много бъдещи успехи.

Сурвакарската група от село Долна Секирна вече има десетки награди от различни фестивали. На последното издание на Сурва те спечелиха наградата на публиката.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.