iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Студенти подредиха своя изложба в Перник

Студенти подредиха своя изложба в Перник 12_1450364868

Студентите от НБУ подредиха своя изложба в Перник, като експозицията е поредното събитие, организирано съвместно от университета и Галерия Перник.

Възпитаници на проф. Николай Майсторов се представят със сборна изложба в Перник. Студентите са от магистърската програма "Живопис" и бакалавърската програма "Пластични изкуства" на департамент "Изящни изкуства" на НБУ. Младите творци представят живопис. Сред работите има големи формати, както и изящни миниатюри. Картините изобразяват портрети, пейзажи, натюрморти, човешки фигури.

Радваме се, че за пореден път посрещаме в нашата галерия младите таланти от НБУ, каза при откриването на изложбата директорът на Галерия Перник Елена Темелкова. Проф. Николай Майсторов представи своите възпитаници и техните произведения.

Сред гостите на откриването бяха заместник кметът Севдалина Георгиева и директорът на дирекция "Образование и култура" в Община Перник Юлияна Ефремова.

Настоящата изложба е четвърта поред и е част от инициативите, които традиционно се провеждат в рамките на споразумението между Нов български университет и Художествена галерия - Перник от 2012 г. до днес. Студенти и преподаватели представиха вече няколко поредни експозиции в галериите в града, които се приеха с голям интерес от публиката.

Пернишките автори откриха сборна изложба в Центъра за изкуства в НБУ в София, която бе посветена на 85 годишнината от обявяването на Перник за град.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.