iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стоянка Мутафова ще гостува в Брезник на 8 октомври

Стоянка Мутафова ще гостува в Брезник на 8 октомври 10_1444200058

Великата актриса Стоянка Мутафова ще гостува в Брезник на 8 октомври, като за пореден път 93-годишната актриса ще докаже, че е царицата на комедията с пиесата „Безумната лейди Джули“.

Премиерата на постановката на Джон Мортимър и Браян Кух ще се играе на сцената на големия салон в читалище „Просвещение“. Пиесата ще започне в 19 ч., съобщиха от общината.

С театралната изява се дава старт на мероприятията посветени на духовния празник на Брезник – Петковден, който е на 14 октомври. По случай празника на 9 октомври ще бъде наредена изложба „Златна есен в Брезник“. В изложбената зала на Класното училище ще бъдат наредени произведения на учениците от СОУ „В. Левски“.

На 13 октомври в църквата „Св. Петка“ пък ще бъде открита изложбата „Да се знае и помни – храмът преди и сега“. Същият ден ще има и поклонение през мощите на Св. Петка, а от 20 ч. вечерта е организирано нощно бдение.

На връх Петковден ще има света литургия и празничен водосвет. Те ще започнат в 8,30 ч. Два часа по-късно ще има литийно шестие, а веднага след това курбан в двора на черкавата.

Тържествата ще приключат на 20 октомври с постановката на пернишкия театър „Вляво от асансьора“.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.