iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стари вещи се превръщат в изкуство в изложба на МOONBOOM

Стари вещи се превръщат в изкуство в изложба на МOONBOOM 04_1429164722

Авангардните артисти имат оригинален подход към стари и изхвърлени от употреба вещи, които с помощта на тяхното въображение и талант се превръщат в дизайнерски мебели и декорации. "MOONBOOM" и Борис Сергинов ще открият изложба „Нови територии – кросдисциплинарни практики” на 21 април в галерия "Артсалон" в Перник.

Стари вещи ще се превърнат в произведения на изкуството и дизайнерски мебели и декорации в изложба „Нови територии – кросдисциплинарни практики” на творческата група "MOONBOOM" идния вторник в Перник. Галерия "Артсалон" ще приюти работите на Биляна Калоянова, Руслан Лозев и Весела Станоева и Евелина Гебрева. Специален гост в експозицията ще бъде друг авангарден творец, добре познат на пернишката публика - Борис Сергинов.

Групата "MOONBOOM" обединява млади автори, които работят в областта на дизайна. Творците изследват нови територии на реализма, поставяйки банални обекти в необичаен контекст и търсят нетрадиционни изразни средства, размивайки границата
между реално и дигитално. С оригинален творчески подход и със социална ангажираност те посягат към изхвърлени от употреба стари вещи, които в ежедневието смятаме за ненужни и ги превръщат в уникални дизайнерски мебели и декорации.

Посланието на творците е, че трябва да се отнасяме с по-голямо внимание към всичко, което ни заобикаля. Така от една страна пазим околната среда по-чиста, а от друга правим вътрешните пространства по-естетични. Художниците от "MOONBOOM" създават и така наречения поп арт - популярно изкуство, което намира практическо приложение. Творбите ясно изразяват виждането на авторите за съвременния ни свят.

Изложбата на творческата група "MOONBOOM" ще бъде открита на 21 април от 17,30 ч. в галерия "Артсалон" в Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.