iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


София се завърна на сцената

София се завърна на сцената 02_1424161016

Певицата София, която е от Перник, се завърна на музикалната сцена. Припомнят се подробности за нея и с какво е решила да изненада феновете на хубавата българска музика.

Името на София се свързва с емблематичния за нейния дебют на българската музикална сцена хит ”Син Талисман. През лятото на 2004 дебютният албум на София „Син талисман” става факт. Самата изпълнителка също прави първите си стъпки като автор в създаването на музиката към песента ”Сянка”. Това е и вторият успешен сингъл. С излизането на албума изпълнителката пуска трети сингъл ”Изгубено сърце” (музика, текст и аранжимент – Графа.През 2006 с клипа към песента „Сестра на вятъра” София поставя началото на кампания за възраждане на сградата на изгорелия пернишки театър „Боян Дановски.Следва създаването на „Кристална тишина“, „За теб”. През 2011 София подкрепя социална кауза с нов проект. Новият ѝ сингъл „Силна съм” е посветен на борбата за интеграция на деца с аутизъм в България. През декември 2012 София пуска и най-новия си сингъл "Огледален образ.Песента е записана, както на родна земя, така и в Лондонско студио със специалното участие на Лили Йончева – перкусии и Браян Едуардс – саксофон. С „Огледален образ“ София прави и още една крачка в професионалното си развитие - първият й дует с Васил Петров. В момента София е в България и освен, че готви клубни концерти, заедно с групата си тя възобновява и работата си по проекта „Земела“. Първият сингъл „ Коне“ ( “Horses”) влезе и в престижната класация на World Music Network.

Всички ние можем да бъдем част от изкуството й на 18.02.2015 в град София, клуб „Sofiq Live club”, начало 20:00 часа. В град Перник ще гостува на 21.02.2014 в клуб „ Търтеите“, отново с начало 20:00 часа.Творчеството й ще бъде представено в изцяло обновени аранжименти.

"Каквото и да правим, където и да сме, не трябва да забравяме че сме българи и трябва да се гордеем със своята идентичност"- посланието на София

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.