iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


След 28 години мълчание пантомимата се завръща в Перник

След 28 години мълчание пантомимата се завръща в Перник 04_1366033202

Пантомимен спектакъл ще могат да видят за първи път от 28 години на пернишка сцена любителите на театралното изкуство в града. Представлението е моно спектакъл на актьора Александър Илиев със заглавие "Алтер Его". С помощта единствено на движенията на тялото си и ефектна музика и осветление, актьорът насочва вниманието на зрителите към същността на човешката природа. Човекът е наследник на основните инстинкти, характерни за животните. Жаждата му за живот, силата на глада, желанието за продължаване на рода и стадният инстинкт движат цялото му битие.

Роден в райската градина, наречена Земя, той счита, че всичко е негово. Че всичко е на една ръка разстояние. Но първата негова крачка още като дете е първа крачка към смъртта. Човекът просто е падащ ангел, умиращ с поглед нагоре. Изгубеният Рай остава за децата и внуците. За да бъде проигран отново и отново, да бъде гълъбът, отлетял безвъзвратно от ръката ни.
Действието се разгръща в няколко епизода - Пролог – Еволюцията на човека, Ябълковото дърво, Кедърът и брезата, Акулата и цацата, Орелът и гълъбът, Конят и кобилата, Маймуната и огледалото
Човекът и градината, Епилог – Смъртта на човека. Сценарият и режисурата са на Александър Илиев.
Музикалният монтаж е дело на Васил Генев. Автор на костюмите е Ралица Георгиева.
Доц. Александър Илиев завършва „Режисура” при проф. С. Стоянов във ВИТИЗ “Кр. Сарафов” през 1985. Специализира „Комедия дел'арте” при К. Бозо в Университета на Театъра на нациите в Барселона. Създава и ръководи Мимстудио “Алба”, театър “ТАМА” и е директор на “Театър на мечтите”. От 1984 е Преподавател по пластика, пантомима и комедия дел'арте в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”, факултет „Сценични изкуства”. Ръководител е на класове по пантомима и режисура за пантомима.

Представлението в Перник ще се играе на 17 април от 18, 30 ч. на сцената на ОбМД. Това е финалът на поредица от културни събития, които в този ден ще забавляват младата публика в града в рамките на първия Салон на изкуствата. Преди това изложба ще открият възпитаници на ателие Моден дизайн с ръководител Елена Темелкова. Ще се изявят музиканти от ОШИ и РМД Мошино и членове на литературен клуб Пегас. Новосъздаденият клуб по журналистика ще представи късометражни филми и видеоклипове. Свои театрални спектакли ще промотират млади артисти от 10 ОУ "Алеко Константинов" и от ГПЧЕ "С. Радев". Музикалния си талант ще изявят талантливи изпълнители, а специални гости ще бъдат звезди от тв формата "Гласът на България." 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.