iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Силвия Топалова ще изложи свои картини в галерия „Любен Гайдаров“

Силвия Топалова ще изложи свои картини в галерия „Любен Гайдаров“ 11_1447770423

Силвия Топалова ще представи юбилейна изложба-живопис, посветена на 40-та годишнина от началото на творческата й дейност, като събитието е насрочено за 19 ноември от 17,30 часа в галерия „Любен Гайдаров“.

Първата изложба с творби на Силвия Топалова е национална, експонирана в Националния изложбен център на ул. “Шипка” 6 през 1975 г. Оттогава тя е представила 13 самостоятелни експозиции в София, Кюстендил, Перник и Дупница. Участвала е във всички сборни изложби на пернишките художници, в 16-те издания на Зоналната изложба“Струма “, в международни пленери, в Националния пленер в Арт център Илинденци.

Силвия Топалова участва със свои творби в повечето национални изложби, сред които първото, второто, третото и четвъртото национални биеналета на малките форми, в националната изложба “Фигуралната картина 2003“, националната изложба - конкурс за ателиетата в Париж, националната изложба “Салон 2011 год.“, националната изложба “Рисунка и малка пластика“, националния пленер по живопис – СБХ съвместно с фондация ”Арт център, “Арт Център Илинденци”, Шесто национално биенале на малките форми, националната изложба – Обща изложба на СБХ и други.

Силвия Топалова е родена в София. Завършила е ВХТИ – София и е била извънреден студент във ВИИИ “ Н. Павлович” София със специалности “Графика и илюстрация” и “Промишлени форми “ (дизайн) с преподавател по рисуване проф. Иван Кирков. Работила е като инженер химик в София, Перник и Радомир. Била е директор на Двореца на културата в Перник, както и управител на „Перник филм“ ЕООД. От 1976 г. досега е активен член на СБХ Перник.

Нейни творби се намират във Вашингтон, Прага, Пардубице, Мадрид, Лондон, Лос Анджелис, Ниш, София, Кюстендил, Благоевград, Перник, Радомир, Земен.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.