iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще има фолклорен концерт в четвъртък

Ще има фолклорен концерт в четвъртък 11_1448383922

На 26 ноември 2015 г. /четвъртък/ от 18.00 ч. в Малкия салон на Двореца на културата – Перник ще се състои концертът „Фолклорът – настояще и бъдеще” на Народния оркестър. Ръководител на оркестъра е Венцислав Андонов и Вокално трио „Евридика” с художествен ръководител доц. Георги Петков.

Вокално трио „Евридика” е създадено в Нов български университет в началото на учебната 2010-2011г. по идея и под ръководството на доц. Георги Петков. Мария Александрова, Радостина Стефанова и Моника Божичкова са възпитанички и на НМУ „Любомир Пипков“ София, а по-късно студенти от департамент Музика на НБУ в класа по народно пеене на Нелка Петкова.Вокално трио „Евридика” е лауреат на осем Първи награди, номинация за ГРАН ПРИ, „Награда за най-оригинален стил в изпълнението”‚ присъдени от национални и международни конкурси.

Като солови изпълнители певиците имат спечелени няколко десетки първи награди от фолклорни конкурси и надпявания. Триото е носител на Първа награда от Пирин фолк- 2014 в раздел вокални групи. Мария Александрова и Радостина Стефанова са Лауреати на I и IIнаграда от VIIМеждународен конкурс „Млади виртуози - 2011”. Състава до този момент е изнесъл над 60 концерта в страната и чужбина. Репертоарът на триото включва стилови изпълнения на народни песни от почти всички големи фолклорни области на България, оригинални фолклорни образци и обработки на композиторите - Стефан Кънев, Петър Крумов, Кирил Стефанов, Николай Кауфман, Боян Нанков, Георги Петков и др. Вход: 4.00 лв. и 2.00 лв. /за ученици и пенсионери/ на каса преди концерта.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.