iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сезонът беше закрит от камерен смесен хор “Иван Топалов” с голям концерт

Сезонът беше закрит от камерен смесен хор “Иван Топалов” с голям концерт 06_1403164094

Сезонът беше закрит от камерен смесен хор “Иван Топалов” с голям концерт в музикалното фоайе на Двореца на културата в Перник. Беше изпълнена едночасова програма.

Прозвучаха популярни арии от опери, оперети и мюзикъли и хорови пиеси. Любителите на музиката се насладиха на атрактивни изпълнения на музика от Шуберт, Рахманинов, Марин Големинов, Верди, Ендрю Лойд Уебър, Шостакович. В програмата на концерта бяха включени хор из оперетата “Моята прекрасна лейди” от Фредерик Лоу, хор из операта “Набуко” от Джузепе Верди, “Спомени” от мюзикъла “Котките от Ендрю Лойд Уебър, “По дъгата” от мюзикъла “Магьосникът от Оз” от Лиман Франк Баум. Солист бе Елена Механджийска от Националния филхармоничен хор “Светослав Обретенов”.

Концертът бе последната изява на хора за сезона и бе посветен на 85 годишнината от обявяването на Перник за град.

След лятната ваканция хористите ще се съберат отново наесен в Двореца на културата. Диригентът на хора Антоанета Георгиева покани любителите на музиката от Перник да посещават концертите на хора и през следващия сезон, а талантливите певци да се включат в редиците на формацията.

Хор “Иван Топалов” е създаден през 1987 г. и е сред най-представителните хорови формации в Перник. От 2010 г. носи името на своя създател Иван Топалов, оставил трайни следи в развитието на формацията и на хоровото изкуство в Перник. В репертоара на камерния хор има произведения от всички епохи и различни автори: Бах, Моцарт, Брамс, Чайковски, Добри Христов, Кедров, Александър Морфов, Филип Кутев, Николай Кауфман, Петър Льондев, Стоян Бабеков и много други.

Изявите на Духовия оркестър към ОК “Дворец на културата” продължават и през летните месеци с концерти на открито, които ще радват любителите на музиката в града.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.