iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Съдът възстанови Петьо Фетфов като директор на Двореца на културата в Перник

Съдът възстанови Петьо Фетфов като директор на Двореца на културата в Перник 12_1418282742

Директор на Двореца на културата в Перник отново е Петьо Фетфов. Той бе възстановен от съда на този пост след 3 години.

Фетфов беше шеф на културната институция от 2004 до 2011 г., но бе отстранен от кмета Росица Янакиева по време на втория й мандат точно преди Коледа – на 21 декември 2011 г. Сега пак преди Коледа той отново сяда на шефския стол.

На негово място бе назначен юристът Хранимир Генчев – областен председател на Земеделски народен съюз в Перник и по това време коалиционен партньор на БСП. После той подаде оставка, тъй като бе назначен като контрольор на доставките в Българската народна армия от тогавашния военен министър Ангел Найденов. В началото на ноември 2013 г. ръководната длъжност в Двореца пое временно Милчо Спасов, който пък беше директор на Младежкия дом в Перник и бе командирован в културния комплекс за 45 дни, та до вчера.

Петьо Фетфов, който атакува уволнението си в съда, спечели делото и днес встъпва в поста, като измества Спасов от шефското място.

Фетфов е областен председател на Демократическата партия, общински съветник от дясната група “Демократи за Перник”, най-младият зам.-кмет на община Перник по времето на кмета Димитър Бояджиев в зората на демокрацията, бивш зам.-областен управител по времето на СДС.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.