iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сашо Евтимов получи отличие на Зонална изложба "Струма"

Сашо Евтимов получи отличие на Зонална изложба "Струма" 10_1412753308

Сашо Евтимов получи награда за живопис на официалното откриване на Зонална изложба "Струма". Художникът бе отличен заедно с четирима свои колеги от Благоевград и Кюстендил.

Изложбата откри директорът на дирекция "Хуманитарни дейности" в Община Благоевград г-жа Христина Шопова, която подчерта огромното значение на събитието и пожела успех на всички.

Председателят на СБХ г-н Любен Генов сподели, че зрителите и гостите имат невероятната привилегия да видят работите на съвременните български художници от югозападна България, които имат уникален почерк и пожела на всички да се срещнат следващата година в Кюстендил за поредното издание. Поздравителен адрес изпрати кметът на община Благоевград Атанас Камбитов.

Зонална изложба "Струма" събира творбите на автори от Благоевград, Перник и Кюстендил.

След няколко годишно прекъсване традицията бе възобновена миналата година, когато Перник бе домакин. Тази година експозицията е подредена в Регионалния исторически музей в Благоевград. Участват 85 художници, от които 28 са от гр. Перник. Изложбата включва графика, живопис, скулптура, пластика, дърворезба и керамика. Творбите са над 180 на брой.

"Радваме се, че успяхме да възобновим тази традиция, която събира творците от Перник, Благоевград и Кюстендил и се надяваме, че ще продължим взаимно да се вдъхновяваме.",

сподели директорът на Галерия Перник Елена Темелкова.
Сред всички творци жури с председател Любен Генов - председателя на СБХ София, отличи петима. Пернишките представители в журито бяха Валентин Топалов и Филип Седефчев. Наградата на СБХ получи Антон Гошев, а наградата за скулптура отиде при Валентин Господинов. Огнян Механджиев получи приза за цялостно представяне, а за живопис отличени бяха Сашо Евтимов и Живко Янев. Номинации за награди получиха Богомил Живков, Георги Ковачев, Христо Шапкаров, Дончо Захариев и Николай Янакиев.

Сред гостите на официалното откриване освен автори от региона присъстваха и участниците в пленера "Арт Студио Рударци", който започна официално снощи.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.