iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Салон на изкуствата ще събере музите под един покрив

Салон на изкуствата ще събере музите под един покрив 04_1366024369

Организатор на мащабната културна проява е Общински младежки дом. През целия ден във фоайетата и на сцената на дома ще се случат поредица от събития в различни сфери на изкуството. Талантливи деца и младежи от Перник ще се изявят пред публиката. Зрителите и участниците ще могат да се срещнат с популярни български творци и артисти.

Събитието ще се открие в 10:30 часа на 17.април.2013 с флашмоб пред сградата на Младежкия дом, в който ще могат да се включат всички желаещи любители на танците. В 11, 00 ч. в изложбената зала на първия етаж на дома ще се открие изложба на възпитаници на ателие „Моден дизайн” с ръководител Елена Темелкова. Възпитаници на Обединена школа по изкуствата-ОК Дворец на културата, Районен младежки дом в града и членове на литературния клуб „Пегас” ще Алтер Его - спектакъл на Александър Илиевнаправят атмосферата артистична. Програмата ще продължи в 13, 30 ч. с прожекция на късометражни филми и видеоклипове. Изявата се организира от клуба по журналистика, който от скоро работи в ОбМД. Следобед времето е за музика и театър. В 16 ч. започва музикална среща, на която любителите на музиката ще имат възможност заедно да слушат и да пеят любимите си песни. Съвременни танцови техники ще покажат Йоана Йорданова и Радослав Йорданов. Поканени са участници от тв формата „Гласът на България”, сред които е и перничанката Николета, както и фронтменът на „Сигнал” Данчо Караджов. Алтер Его - спектакъл на Александър ИлиевТеатрални формации от няколко училища ще представят откъси от поставени от тях пиеси. Кулминацията на празника ще бъде вечерта, когато на сцената в големия салон театралната публика ще има възможност да се наслади на пантомимния спектакъл на доц. Александър Илиев „Алтер Его”- двадесет и осем години след първото представяне на това изящно изкуство в града ни от големия мим Вельо Горанов.

Идеята на организаторите е този салон на изкуствата да се превърне в традиция и да стане значимо и чакано културно събитие за младата публика и за талантливите хора в града.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.