iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Роман на Здравка Евтимова е номиниран за награда

Роман на Здравка Евтимова е номиниран за награда 09_1442731838

Романът на пернишката писателка Здравка Евтимова "Симфония" е номиниран от италианската издателска колегия - "Италиански издатели на художествена литература". Тя е за наградата "Sinbad", в категорията "Чуждестранна художествена литература". В нея са номинирани общо 19 книги на автори от цял свят, съобщиха от пернишкото дружество на писателите.

Здравка Евтимова е участвала в провелия се преди дни литературен фестивал в италианския град Мантуа. Там романът й е бил представен в църквата от 14-ти век "Санта Паола" от италианската актриса и писателка Лелла Коста.

По време на фестивала е бил издаден речник на Европа, в който присъства българската дума "Победа" заедно с есе на пернишката авторка за победата на български и английски език.

Здравка Евтимова е носител на множество български и международни отличия. Удостоена е с наградата "Балканика-2013" за най-добра книга на автор от страните от Балканския полуостров. Член е на Съюза на българските писатели и на Лигата на писателите на Великобритания, област Йоркшир-Хамбърсайд. Работи като преводач. Евтимова е почетен гражданин на Перник.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.