iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Редят картини на Димитър Делийски в галерия "Кракра"

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Галерия "Кракра" показва картини на Димитър Делийски. Изложбата с творби на земенския художник ще бъде открита  този четвъртък /3 ноември /.

"От десетилетия в Земен, по живописното поречие на Струма, сред тополите, върбите, мъглите и цъфналите ябълки и сливи, рисува и живее художникът Димитър Делийски.
За него Изкуството е начин на живот!
И това не е просто един банален израз, защото, навлязъл в осмото житейско десетилетие, той всеки ден изкачва стълбите до своето ателие и там, в усамотение и самовглъбение прекарва деня. В Ателието, когато не е сред Полето, край Реката или в Дефилето.
Сюжетите от Мелник и Трънското Краище разширяват неговия географски периметър, който достига до Беломорието и от формална гледна точка надхвърля конкретиката на сюжета, доближавайки се плътно до абстракцията.
Всичко, обаче, започва с малкия бележник за скици и рисунки от натура, обикновения молив и безкрайната любов към природата.
Експериментирането и виртуозното боравене с акварела и смесването му с гваш и пастел, откриват на зрителя невероятни цветови и композиционни импресии, достойни за четката на голям майстор.
За минути, пред смаяния ни поглед Делийски постига невероятни емоционални внушения. Маслените му платна са следващото ниво на неговото творчество като завършващ етап и плод на огромен професионален опит." Иван Стратиев

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.