iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Първата част от турнето във Франция на Фолклорен ансамбъл „Граово” завърши

Първата част от турнето във Франция на Фолклорен ансамбъл „Граово” завърши 07_1404973149

Първата част от турнето във Франция на Фолклорен ансамбъл „Граово” завърши. Ансамбълът е с художествен ръководител Александър Нецов.

Талантливите певци и танцьори от представителната му формация са там по покана на президента на Къща за фолклор в град Гана – г-н Жан Рош, за участие в два международни фолклорни фестивали, които се провеждат под егидата на CIOFF /Международен съвет на Организаторите на Фестивали за Фолклор и Традиционни изкуства към ЮНЕСКО/

От 1 до 7 юли във фестивала в град Романс, Южна Франция, участваха танцови формации на държави от четири континента. Нашият ансамбъл бе единствения европейски състав. С великолепните си изпълнения на танци и песни от всички фолклорни области на България, момичетата и момчетата от ФА „Граово” получиха аплодисментите и искреното възхищение на френската публика не само в общата програма на фестивала, но и в двата си самостоятелни концерта.

След два дни престой в Париж, осигурен от любезните домакини, от 9 юли, започва втората част от турнето на ФА”Граово”, когато стартира фестивалът в град Нойон – Северна Франция.

ФА”Граово” изразява най-искрени благодарности към спомоществователите от фирма „Сани Конс”, които помогнаха за реализацията на турнето.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.