iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Провеждат месец на българското кино в Дома за стари хора в Радомир

Провеждат месец на българското кино в Дома за стари хора в Радомир 03_1427439333

Месец март е посветен на българското кино и театър в радомирския Дом за стари хора „Св. Иван Рилски“. Всяка седмица библиотекари от НЧ „Напредък 1895′′ Радомир посещават дома и представят на обитателите му филм.

От няколко години библиотекари от читалището посещават Дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ почти всяка седмица. Срещите са тематични от съвместно четене и обсъждане на книги до мултимедийни презентации за бележити дати и събития. При някои от посещенията участие взимат и любителските състави към Читалището. Организаторите споделиха, че срещите им винаги са изпълнени с взаимна топлина и сърдечност.

Месец март тази година е посветен на българското кино. Прожекциите на предшествани от лектории за филма, а след като гледат всички заедно коментират произведението.

Първият филм, който бе представен в Дома този месец, бе посветен на Левски и носи името „Джингиби“. Вторият, представен в Дома филм бе съвременният „Чужденецът“.

Миналата седмица обитателите на Дома за стари хора се насладиха на телевизионния мюзикъл „Криворазбраната цивилизация“. Последнато посещение за месеца бе посветено на предстоящия Маратон по четене. От читалището съобщиха, че предвиждат четене на разказа на Йордан Йовков „По жицата“ и прожекцията на филм по разказа.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.