iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Провеждат фолклорен конкурс

Провеждат фолклорен конкурс 05_1431497047

НЧ “П.К.Яворов” 1926г – с. Мещица кани млади таланти да станат част от едно пъстро преживяване на седмия национален детски фолклорен конкурс „Дай, бабо, огънче!”, като до момента заявка за участие са подали 32 институции от цялата страна. Общият брой на участниците е 585 на възраст от 7 до 17 години, като те ще бъдат разделени в две възрастови категории от 4 до 10 г. и от 10 до 17 години.

Празникът на българския фолклор, детските игри и надигравания ще се проведе в село Мещица на 16 май – събота. Неговата цел е да съхрани и популяризира детските игри, обредния, певческия, танцов и словесен фолклор на България.

„Помогни ни да случим това събитие, като станеш доброволец за един ден. Имаме нужда от „пчелички”, които да помагат в раздаването на подаръци, ориентиране на гостите, разнасянето на съобщения, материали и храна за доброволците”, апелират организаторите на събитието.

Всеки желаещ да се включи в този пъстър празник и да стане част от голям мултикултурен екип може да се свърже на имейл: [email protected] или на телефон 0885733105 – Жана Йорданова

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.