iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Програмата на киното през уикенда

Програмата на киното през уикенда 05_1431069137

На 8 май /петък/от 18.00 ч. и 9 май /събота/ от 20.00 ч. ще дават:

„ПАЗИТЕЛЯТ“

Жанр: Драма, Фантастика

САЩ / 2014 / 97 минути

Сценарист: Майкъл Митник

Режисьор: Филип Нойс

В ролите: Мерил Стрийп, Камерън Монаган, Брентън Туейтс, Кейти Холмс, Джеф Бриджис, Тейлър Суифт, Александър Скарсгард

Оператор: Рос Емъри

Продуцент: Ники Силвър

Завладяващата история на "Пазителят" се върти около Джонас (Брентън Туейтс), млад мъж, който живее в наглед идеален, макар и безцветен свят на еднаквост и задоволство.

Но когато започва да прекарва време с Пазителя (Джеф Бриджис), който е единственият носител на спомените на общността, Джонас бързо започва да открива мрачни и смъртоносни тайни за миналото на комуната.

С новооткритата сила на знанието, той осъзнава, че залозите са много по-високи, отколкото си е представял - въпросът е на живот и смърт за него и хората, които обича.

Джонас осъзнава, че трябва да се измъкне от техния свят, за да успее да ги предпази - предизвикателство, което никой не е преодолявал дотогава.

"Пазителят" е създаден по обичния едноименен роман на Лоис Лаури, който е носител на наградата "Нюбъри Медал" за 1994 година и има продадени над 10 милиона екземпляра по цял свят.

8 май /петък/от 20.00 ч., 9май /събота/ от 18.00 ч. и 10 май /неделя/ от 20.00 ч.

„КРЪВ ЗА КРЪВ“

Сценарист: Дж. Х. Уаймън

Режисьор: Нилс Арден Оплев

В ролите: Дженифър Бътлър, Арманд Асанте, Изабел Юпер, Терънс Хауърд, Доминик Купър, Колин Фарел, Нуми Рапас, Изабел Юпер, Франки Джи, Луис Да Силва-мл.

Продуцент: Нийл Х. Мориц

КРЪВ ЗА КРЪВ е екшън-трилър, в чийто център стои любовна история, развиващ се в престъпния подземен свят на Ню Йорк. Виктор (Колин Фарел) е дясната ръка на престъпния бос Алфонс (Терънс Хауърд), който е изправен пред неизвестен човек, систематично избиващ членове на неговата банда и дразнещ го със заплашителни бележки.

Дарси (Доминик Купър) е приятел на Виктор, който също работи за Алфонс. Той е обсебен от идеята да открие кой стои зад убийствата, за да спечели благоразположението на шефа си и да се издигне в организацията. Насред всичко това, Виктор среща Беатрис (Нооми Рапас), загадъчна французойка, живееща с майка си Валентин (Изабел Юпер) в сградата срещу блока на Виктор. Постепенно той става все по-привлечен от нея, докато открива, че Беатрис не е жената, която изглежда, а всъщност е жертва на престъпление, която търси разплата, за което се нуждае от помощта на Виктор.

Но тя скоро открива, че Виктор също не е мъжът, който изглежда, а е човек, търсещ отмъщение за смъртта на съпругата и малката им дъщеря отпреди няколко години. Когато тези двама наранени души, обсебени от идеята за възмездие, се събират, тяхната наситена връзка води до изпълнението на брутален план за наказание.

9 май 2015г. /събота/ от 11.00 ч.

„КРАДЦИ НА ЯДКИ“

Крадци на ядки съживява атмосферата на 50-те, пренасяйки ни в измисленото селище Оуктън и прилежащия му градски парк. Необезпокоявани от никого, там се спотайват дузина гризачи в задружна комуна, превърнали най-голямото дърво в трезор, където да трупат запасите си за зимата. Една зловеща издънка на самоуверената и – да си го кажем – доста стисната катерица Сръдльо, превръща техния склад в горяща топка клони и ги обрича на сигурен глад. Разбира се, виновникът е отлъчен и изпратен да се скита из опасните улици в компанията на единствения си приятел – не особено разговорлив плъх на име Бъди. Истинските приключения на двамата изгнаници започват в деня, в който се натъкват на огромен магазин за ядки и решават да го оберат до шушка. За целта събират специален отряд от не толкова опитни професионалисти, в който по ирония на съдбата се включва и най-големият им потенциален неприятел – куче-пазач със страст към актьорското майсторство.
Забавно е, разбира се.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.