iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Програма на киното за събота и неделя, има промоция на билетите

Програма на киното за събота и неделя, има промоция на билетите 05_1432796441

Програма на Общински драматичен театър "Боян Дановски" - Перник, като има промоция за периода от 30 май до края на месец юни. Тогава всички прожекции са на цена от 2 лв.

30 май 2015г. /събота/
11:00ч. - „ПИНОКИО“- детска анимация

30 май 2015г./събота/,18.00ч.
„ЛЕГЕНДАТА ЗА ХЕРКУЛЕС“ / The Legend of Hercules (2014)
Резюме: В древна Гърция, 1200 години преди Христа, кралица се поддава на чара на Зевс и ражда син, който е предопределен да отхвърли тираничното управление на краля и да възстанови мира по изстрадалата земя. Но този принц, Херкулес, не знае нищо за своя произход и съдба.

Той желае само едно – любовта на Хебе, критска принцеса, обещана на собствения му брат. Когато Херкулес узнава своята важна мисия, той трябва да избере: да избяга с истинската си любов или да изпълни съдбата си и да стане най-великият герой на своето време. История, която стои зад един от най-великите митове, е разбулена в този изпълнен с динамика епос – приказка за любовта, саможертвата и силата на човешкия дух.

Сценарист: Шон Худ, Рени Харлин, Даниел Джиат
Режисьор: Рени Харлин
В ролите: Келън Лъц, Кенет Кренъм, Люк Нюбери, Джонатан Шаек, Раде Шербеджия, Николай Сотиров, Роксана МакКи, Скот Адкинс, Джая Уайс, Лиам Гариган, Лиам МакИнтайр, Юка Хилден и др.
Държава: САЩ
Година: 2014
Времетраене: ~99 минути

30 май 2015г./събота/,20.00ч.
„ВЪЛКЪТ ОТ УОЛСТРИЙТ“
Филмът на режисьора Мартин Скорсезе е вдъхновен от автобиографичната книга със същото име, дело на бившия стоков брокер от Лонг Айлънд, Джордън Белфорт.

В главната роля се превъплъщава Леонардо Ди Каприо, а сюжета разказва за отказа на Белфорт да сътрудничи на властите по време на криминален случай през 90-те години. Мащабната и тежка измама, в която е замесена мафията оказва влияние не само на Уолстрийт, но и на целия банков свят.

Заради отказа си да даде информация и заради обвиненията в пране на пари, Джордън Белфорт прекарва 22 месеца в затвора – преживяване, което променя изцяло живота и вижданията му.

Жанр: Драма, криминале
Времетраене: 180 минути
Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст
Сценарист: Терънс Уинтър
Режисьор: Мартин Скорсезе
В ролите: , Леонардо Ди Каприо, Матю Макконъхи, Роб Райнър, Джон Фавро, Кайл Чандлър, Жан Дюжарден, Джон Бернтал, Джона Хил, Шей Уигам

31 май /неделя/
11.00ч. – „КНИГА ЗА ДЖУНГЛАТА“- детска анимация

31 май /неделя/, 18.00ч.
„ЖИВИ ЛЕГЕНДИ“
Павел е триисет и няколко годишен мъж, работещ на висок пост в елитна банка и печелещ достатъчно за да живее на широко. Един ден претърпява инцидент и изпада в кома. Като се събужда се оказва, че е получил частична амнезия и не си спомня нищо след абитуриетския си бал. Следователно хората, които той чувства като най-близки в момента са бившите му съученици. Той решава да се върне в малкия си роден град, Балчик. Проблемът е, че те вече изобщо не чувстват същото, защото, въпреки обещанията, които са си дали един на друг тогава, днес всички те са поели в различни посоки. Павел е с мисленето и поведението на тиинейджър, което контрастира с външния му вид. Изглежда постоянно екзалтиран и приповдигнат, слуша силно музика от 90те години, натиска клаксона като минава момиче и т.н. Всичко това води до редица комични ситуации. Влизайки за кратко в живота на всеки един от приятелите им разбираме, че това, което днес ги обединява е неудовлетвореността. Всеки от тях съжалява за нещо, за което не е имал смелостта да направи и инертно продължава живота си. Павел решава да изпълни всяка една щура мечта от детството на приятелите си, за които никога не са набрали смелост използвайки парите си, като не предупреждава никой от тях за това. Следват невероятни изпълнения примесени със страх, вълнение, гняв, еуфория и радост. Но, независимо от това, че не всички мечти протичат гладко, те връщат на героите ни желанието за живот, което са позабравили. Изминавайки цялото това приключение те се събуждат и взимат решения, които години наред са отлагали. Преоткриват приятелството, себе си и близките си хора, които са пренебрегвали заради ежедневните си грижи, а някои и любовта. Филм за приятелството и това, че никога не е късно да следваш мечтите си. Също така за това, че помагайки на друг ти помагаш и на себе си. Съвременна приключенска комедия с лек драматично-сантиментален привкус.

Жанр: Комедия, Приключенски, Драма България
Сценарист: Ники Илиев, Саня Борисова, Николай Василевски
Режисьор: Ники Илиев
Продуцент: Бойко Илиев, Ники Илиев, Ян Янев
Оператор: Григор Кумитски
В ролите:
Павел - в ролята Орлин Павлов
Боян - Ники Илиев
Криси - Саня Борисова – Илиева
Ради - Калоян Митев
Дончо - Любомир Ковачев
Мартин - Димо Алексиев
Юлиян - Георги Кадурин
Моника - Яна Маринова
Кристиано - Микеле Плачидо

31 май /неделя/, 20.00ч.
„ДИРЕКТЕН ПОЛЕТ“
Лиъм Нийсън влиза в ролята на шериф от военновъздушните сили на САЩ – Бил Маркс. По време на презокеански полет от Ню Йорк до Лондон, Маркс получава поредица от загадъчни текстови съобщения, настояващи да нареди на авиокомпанията да прехвърли 150 милиона щатски долара по сметката на изпращача. Докато парите не бъдат осигурени, на всеки 20 минути ще бъде убиван един от пасажерите.
Борбата с вътрешните му демони обаче е лишила Маркс от всякакво желание за принципно присъщия на професията му героизъм - намерението му е било просто да изпълнява задачите си като работа на бюро, макар и в небето. Въпреки това, поредният му ден в "офиса" се превръща в криза с високи залози.
В компанията на едва неколцина спътници, в които има доверие, включително Джен Съмърс (носителката на "Златен глобус" Джулиан Мур), шерифът е принуден да си припомни всеки миг от обучението си и да разкрие кой е убиецът на борда на самолета. В инфарктната игра на котка и мишка животът на стотици пасажери виси на косъм...

Участват: Джулиан Мур, Лиъм Нийсън
Режисьор: Жауме Колет-Сера
Премиера: 28 Февруари 2014
Жанр: Екшън
САЩ | 2014 | 106 минути
Не се препоръчва за деца под 12 години

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.