iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Представители на ГЕРБ присъстваха на събор в с. Пещера

Представители на ГЕРБ присъстваха на събор в с. Пещера 07_1437371649

Представители на ПП ГЕРБ-Перник бяха официални гости на Четвъртия национален фолклорен събор-конкурс на сватбената обредност. Съборът се проведе в с. Пещера, Община Земен.

Основна цел на събитието е да се издирват, поддържат и популяризират обичаите в българската традиционна сватба. В тазгодишното издание на фолклорния събор-конкурс взеха участие близо 900 участници от 23 общини. „В Пернишката област традициите са живи именно заради хора, като тези тук, които ги съхраняват и ги предават на по-младите поколения. Фактът, че тук има толкова млади хора е гаранция, че колоритността на обичаите ще се запази и през следващите векове“, заяви областният координатор на ГЕРБ-Перник и народен представител д-р Вяра Церовска. Общинският координатор на ГЕРБ Перник Ирена Соколова изтъкна, че пазейки традициите, духовността и културата, ние пазим нашата идентичност. „Всички ние можем да се гордеем с нашите традиции. Те ни дават възможност да вървим към бъдещето, носейки богатството на българските културни ценности“, подчерта още Соколова.

На фолклорния събор-конкурс присъстваха още организационният секретар на ГЕРБ-Перник Владислав Караилиев, областният координатор на МГЕРБ-Перник Денислав Захариев и областният координатор на ЖГЕРБ-Перник Елза Драгомирова.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.