iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Празник на шопската песен

Празник на шопската песен 04_1491998476

На 19 април 2017 г. /сряда/ от 17.30ч. в Малкия салон на Двореца на културата – Перник ще се състои концертът „Фолклорът – настояще и бъдеще” – празник на шопската песен на Народния оркестър към Ансамбъла за народни песни и танци „Граовска младост” при Общински комплекс Дворец на културата гр. Перник, ръководител Венцислав Андонов.
В концерта ще вземат участие:
Димитър Лукарски е роден в гр. София, като от първи до четвърти клас учи в НУ „Архимандрит Зиновий” гр. Радомир в музикална паралелка, негов учител и пътеводител в музиката е Лили Симова. Средното си образование завършва в гр. Перник, музикална паралелка. Висшето си образование завършва в ЮЗУ „Неофит Рилски” гр. Благоевград с профил музикална педагогика, след което завършва магистратура в СУ „Св. Климент Охридски” със специалност мениджмънт на образованието в предучилищните заведения. Пее от много малък като първа учителка е баба му. Учил се е от всички наши певци и певици, но главно от Павлина Горчева, Славка Секутова и Павел Сираков.
Мария-Магдалена Христова и Елица Михайлова - златните медалисти от XVII Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче” гр. Стара Загора,
възпитаници на Вокалното студио към АНПТ „Граовска младост” с преподавател Силвия Симеонова.
Заповядайте, за да се почувстваме българи!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.