iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правят продължения на "Аватар"

Правят продължения на "Аватар" 11_1417095634

Продуцент-режисьорът на "Аватар" Джеймс Камерън съобщи, че планира да заснеме три продължения на филма.

Световната премиера на втората лента е предвидена за края на 2016-та година, а Сам Уортингтън и Зоуи Салдана отново ще се завърнат в главните роли на войника Джейк Съли и неговата любима Нейтири.

Макар че беше известно, че през изминалата 1 година Джеймс Камерън работеше заедно с екип от сценаристи активно по общия сценарий на бъдещите продължения, силният медиен интерес не успя да накара продукцията да разкрие по-подробни детайли за сюжета и персонажите.

Камерън разкри в ново интервю, че сценарият на филмите е вече напълно завършен и стартът на снимките ще е през следващите няколко дни, като и трите продължения ще бъдат заснети едновременно.

Екипът вече пристигна в Нова Зеландия, където ще бъдат заснети по-голямата част от сцените в продълженията. Към вече потвърдените Сам Уортингтън и Зоуи Салдана ще се присъедини отново номинираната за "Оскар" С игорни Уивър, която по думите на режисьора ще разполага с още по-дълго екранно присъствие.

"Мога да ви кажа едно нещо за филмите. Ще бъдат страхотни. Хората ще бъдат стъписани и ще останат с отворени усти. Трите части ще представляват една епична сага с доста нововъдения – съвсем нови герои, нови същества, нови емоции и нови пейзажи", споделя Камерън.

Общият бюджет за снимки на филмите надвишава сумата от половин милиард долара, а по сцените с визуални ефекти ще работят небеизвестните компании WETA Digital и Digital Domain (отговорни за ефектите в хитови филми като "Титаник", "Трансформърс", "Властелинът на пръстените" и "Кинг Конг").

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.