iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Подготвят прояви за празника на Перник

Подготвят прояви за празника на Перник 10_1444722971

В навечерието на Деня на град Перник, Кметство „Изток" и Младежки дом – Мошино в партньорство с основните училища на квартала организират за поредна година интересни прояви за празника, като за 14 октомври се подготвя традиционната Пътуваща лектория.

Тази година учениците ще надникнат в историята на родния си край, пътувайки по протежението на река Струма до уникалните стенописи на Земенския манастир „Св. Йоан Богослов". Лекторията е посветена на Деня на град Перник – 19 октомври и е съвместна инициатива с РИМ - Перник.

На 13 октомври в камерна зала на РМД - Мошино ученици от XОУ"Алеко Константинов" ще видят филма „Перник в началото на 20 век". Заедно с експерта от Регионалния исторически музей те ще могат да проследят важни събития от миналото на града.

Традиционният футболен турнир „За купата на Кмета на Кметство „Изток", за деца от втори до четвърти клас, ще бъде на 15 октомври от 14.00ч. на спортната площадка в кв.Мошино,бл.2А. Отборите на основните училища ще премерят умения и сили, подкрепяни от мажоретки, родители, учители, граждани. За всички любители на футбола предстоят много емоции и вълнения, а спортистите и победителите ги очакват много награди.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.