iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Почина Габриел Гарсия Маркес

Почина Габриел Гарсия Маркес 04_1397813505

Габриел Гарсия Маркес - един от най-почитаните и влиятелни писатели на Латинска Америка през ХХ век, почина в Мексико на 87 години, съобщи мексиканската преса, цитирана от "Ройтерс". Малко след това новината потвърди в профила си в "Туитър" Фернанда Фамилиар, говорителка на неговото семейство. В Колумбия е обявен тридневен траур.

В сряда колумбийският президент Хуан Мануел Сантос казал, че Маркес се възстановява от пневмония, но е в деликатно здравословно състояние в Мексико сити, където живее от известно време, цитиран от Дневник.

Преди десетина дни той бе настанен в болница в столицата на Мексико с обезводняване и инфекция на белите дробове и отделителната система. След това обаче той бе изписан и лечението му продължило в домашна обстановка.

Най-известните произведения на Габриел Гарсия Маркес остават "Сто години самота" (1967), "Есента на патриарха" (1975) и "Любов по време на холера" (1985), но творчеството му се простираше от журналистиката до фантастични романи, обединени от магическия реализъм.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.