iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Победители от конкурс пяха и свириха в ОДК

Победители от конкурс пяха и свириха в ОДК 05_1463206177

Победителите в конкурса „Талантите на Перник" взривиха сцената на Обединения детски комплекс /ОДК/, като три часа даровитите момичета и момчета не спряха да танцуват пеят и свирят.

Наградата на кмета Вяра Церовска бе присъдена на детско-юношеския фолклорен ансамбъл "Граовче" при Обединен детски комплекс. Тя бе връчена от заместник-кмета Йордан Павлов, който приветства всички участници за блестящите изпълнения. Той подари на ръководителя на ансамбъла Мариана Янкулова икона на Св. Иван Рилски и плакет на Община Перник и пожела на младите таланти да продължават да жънат успехи на престижни национални и международни сцени

„Бъдете уверени, мили деца, че ние ще ви следваме и ще ви подкрепяме", сподели Йордан Павлов.

Директорът на културната институция Ангелина Танчева връчи купите на победителите в категориите: „Танцово изкуство",Театрално изкуство" и "Музикално изкуство".С професионален микрофон пък бяха сюрпризирани Ханна Тенева и Яна Кирилова, възпитанички на СОУ „Д-р Петър Берон, с ръководител Галя Христова.

През цялото време публиката в залата аплодираше бурно на всяко изпълнение и с гордост скандираше –„Браво, браво, браво". Сред тях бе и председателят на Общинския съвет Иво Савов.

В тазгодишното издание „Талантите на Перник", което се организира от община Перник и ОДК, участваха 450 деца.

Конкурсът се проведе на 22, 23 и 24 април. Неговата цел бе да осигури възможности за изява на пернишки деца и младежи и да им помогне да развият творческите си заложби.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.