iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пленерът „Арт студио Рударци“ започва на 3 октомври

Пленерът „Арт студио Рударци“ започва на 3 октомври 10_1443768939

Ежегодният пленер по живопис „Арт студио Рударци“ започва на 3 октомври, като в него ще вземат участие 10 творци от страната и чужбина. През тази година художниците ще рисуват под мотото „Перник – дух и колорит“.

Десет художници от Сърбия, Италия, Русия, Черна гора и България ще вземат участие в 18 международен пленер по живопис „Арт студио Рударци“ 2015. Пернишките творци са трима, а освен тях ще има представители и на Благоевград, Кюстендил и София. Участниците ще създадат своите творби в живописното село Рударци в полите на Витоша. „Арт студио Рударци“ 2015 ще се проведе между 3 и 10 октомври, а творбите, създадени по време на пленера, ще бъдат подредени в изложба в галерия „Кракра“. Експозицията ще се открие на 9 октомври от 17 часа.

Изложбите на Художествена галерия Перник през месец октомври са посветени на Деня на града – 19 октомври, когато от 12.30 часа ще бъдат официално открити. И двете експозиции ще бъдат от фонда на Галерия Перник. В зала „Артсалон“ ще бъде подредена графика, а в галерия „Л. Гайдаров“ – живопис.

Международният пленер „Арт студио Рударци“ се организира за 18 път от Община Перник, Художествена галерия – Перник и пернишкото представителство на Съюза на българските художници. Целта на организаторите е да стимулират творческата дейност на творците и контактите между художници от различни култури и региони.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.