iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Писателят Ванцети Василев от Радомир ще се срещне със съграждани

Писателят Ванцети Василев от Радомир ще се срещне със съграждани 06_1402990610

Писателят Ванцети Василев от Радомир ще се срещне със съграждани от града. Срещата ще стане на 19 юни, като читалището ще организира литературен салон с произведенията му, който ще се проведе от 17 до 18,30 ч.

Жителите на града ще имат възможността да се запознатя освен с произведенията и с автора в залата на Младежкия дом. Той лично ще им разкаже за нещата, които е преживял.

Ванцети Василев е роден през 1945 г. До 1963 г. не е допускан до кандидат-студентски изпити, но въпреки това впоследствие завършва ВХТИ в София, където защитава дисертация. Преследван от органите за сигурност като син на репресиран концлагерист анархист от лагера на остров Белене. Именуван на анархиста от процеса Сако и Ванцети. Работи като технолог в различни заводи на страната, а последните си 3 години преди бягството си от България построява свинеферма в с.Враня стена и отглежда свине. През 1988 г. емигрира в Италия с наръч книги като багаж. Работи като градинар в Кастел Гандолфо, втората година е преводач и управител на лагерите за руски емигранти евангелисти около римските градчета Торваяника, Латина, Априлия и др. В края на 1989 г. заминава за Ню Йорк. Там работи като нощен пазач, бояджия, строителен работник, дистрибутор на двигатели за камиони, таксиметров шофьор. През 1992 г. е назначен за химик в Департамент за природната среда (DEP) в Ню Йорк.

Автор е на книгите „Семената на страха“(1991 г.), „Влаковете на Рим“ (2006 г., преведена на немски и представена на панаира на книгата във Франкфурт през 2009 г.) и „Разкази от нюйоркската библиотека“ (2011 г .). Член е на редакционна колегия на нюйоркското издателство „Cross Cultural Communication“ от 1991 г. „Cross Cultural Communications“ представя книгата му „Семената на страха“ в Ню Йорк през 1991 г. През 2013 излиза „Да опаковаш вятъра“ – книга за Кристо и съпругата му Жан-Клод.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.