iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пианист спечели първа награда в Русия

Пианист спечели първа награда в Русия 05_1432133061

Пианистът Светлин Христов от Перник спечели първа награда на конкурса „Славянски срещи“ в Балашиха, Русия. Пианистът спечели журито с изпълнението си на „Прелюдия и марш“ от Георгий Свиридов и „Танц“ от Димитър Ненов. Наградата му е в категория „Солисти-инструменталисти“.

Светлин Христов спечели конкурса в конкуренция от 20 участници от различни държави. Наградата му беше връчена лично от Павел Седов, доцент в Московската държавна консерватория „П.И.Чайковски“.

Светлин Христов е част от камерен оркестър „Орфей“ в Перник. Той е студент в пети курс в музикалната академия. Освен да пресъздава шедьоврите на великите композитори, той сам създава свои мелодии. Младият талант получи специални поздравления от председателя на Московското областно музикално общество Алевтина Кондартьева и от Михаил Сеновалов – доцент в Държавната академия за славянски култури. Те бяха единодушни, че Светлин Христов притежава огромен талант и му предстоят много творчески успехи.

На фестивала в гр.Балашиха присъства и зам.-кметът на Перник Румяна Гьорева. Тя заяви, че е изключително горда от успеха на Светлин Христов.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.