iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Певица от Перник спечели бронз на конкурс

Певица от Перник спечели бронз на конкурс 07_1437402421

Певицата от Перник София спечели бронзова лира на Първия конкурс за нова българска популярна песен „Лирата на Орфей”. Конкурсът се организира от агенция „Музика” и се проведе на 16 и 17 юли в Летния театър в Пловдив.

София се представи с песента "Сбогуваме се бавно" в стилна синя рокля, досущ като принцеса. Освен статуетката по регламент Софи ще получи и парична награда от 3000лв.

"Благодаря сърдечно на Момчил Колев, Александър Колев и Юли Дамянов за красивата песен, която имах щастието да изпея!", каза София след края на участието си в конкурса.

Перничанката бе една от 12-те финалисти допуснати до участие. Музиката на песента е на Момчил Колев, текстът ­ на Александър Петров, а аранжиментът ­ на Юли Дамянов, с когото в конкурса се отбелязват две пернишки участия, освен това на София.

След няколкогодищен престой в Англия София отново е на родна сцена и това е първата й значима изява. Преди това тя имаше някои запомнящи се клубни участия, а до есента смята да пусне и нов сингъл от проекта „Земела”, който осъществява с приятелката си и съмишленица от Лондон Виктория Манчева, с която направиха парчето „Коне”. Въпреки че засега София се е установила в България и има нови творчески и други планове, тя държи на проекта „Земела” като продукт за българите извън страната.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.