iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Певческа група от пернишко спечели сребърен медал на фестивал

Певческа група от пернишко спечели сребърен медал на фестивал 06_1465710904

Певческата група от село Косача, Пернишка област, завоюва сребърен меда на V-ия Балкански шампионат по фолклор “Евро фолк – Жива вода 2016”. Фестивалът се проведе в град Хисаря. Участието на самодейците бе спонсорирано от Димитър Димитров – член на НС на ПП АБВ. Това е поредното отличие на фолклорната група от село Косача. Тя е носител на множество награди от регионални и национални фестивали.

Журито на Балканския шампионат по фолклор използва оценителната система на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали – WAFF.Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма са валидни за класиране в Световната ранг листа / World ranking list of folklore /.

Характерна особеност на Музикалните празници “Евро фолк” е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 50 кабелни и сателитни телевизии, както и по Световната интернет телевизия “EuroFolkTV” на адрес tv.eurofolk.com

Музикалните празници “Евро фолк” се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF в различни европейски градове. Основно събитие на Музикални празници “Евро фолк” е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор “Балкан фолк” в България. В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.