iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишки картини на календар

Пернишки картини на календар сн. dobrinite.com

След миналогодишния успех на календара на списанието Life @ city, който пресъздаде Перник през първата половина на миналия век , тазгодишният е посветен на пернишкото изкуство.

 „Броячът на дните“ на изкуството на 2013-та показва на перничани изкуството в картини, съхранявани във фонда на Художествената галерия в Перник. Избраните за страниците произведения на изкуството бяха показани в изложба в галерия „Кракра”. Сред тях са платна на Златю Бояджиев, Светлин Русев,  скулптура на Емил Попов, картини на майсторите Иван Тричков, Иван Дукадинов, Стоян Венев, Стефан Петров с картината „Черквата в селото”,  Владимир Егер с платно, изобразяващо завод Кристал.

Фондът на пернишката галерия се обогати с графика на Веселин Стайков, предоставена като дар за доброто сътрудничество от Юлия Стоянова на директора на ХГ – Перник Елена Темелкова.

Пернишката галерия е съкровищница, каза Юлия, впечатлена от видяното във фонда по време на селекцията за календара. Целта на публикацията в календара е тази съкровищница да стигне до по-широк кръг от хора, макар и не в действителни размери и на хартия, защото една картина е жива, когато има зрители, допълни Юлия Стоянова

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.