iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник участва в изложба в Благоевград

Перник участва в изложба в Благоевград 10_1412689541

Вече е факт второто подновено издание на Зонална изложба "Струма", която представя художници от областите Благоевград, Кюстендил и Перник. Имаше прекъсването от няколко години на изданието.

Произведенията на художниците са експонирани в залите на Регионален исторически музей и Градската галерия. 88 артисти от различни творчески поколения с близо 200 произведения показват изключително голямо разнообразие от авторски превъплъщения, богатство на изразни средства, форми и техники.

"Предвид характера на качествените натрупвания, традициите и автентичния талант на художниците, творящи тук, в този приказен край на България и с респект към значимостта на създаденото от тях, мога да твърдя, че с провеждането на изложбите "Струма" се постигат резултати важни и в национален мащаб." - думи на Любен Генов, председател на СБХ. Генов, заедно с Христина Шопова - директор Дирекция"Хуманитарни дейности" в Община Благоевград и Иван Милушев - директор на Градска галерия - Благоевград, откриха изложбата и връчиха наградите на отличените от журито, чийто председател е Любен Генов.

Награда на СБХ получи Антон Гошев. Наградата за скулптура отиде при Валентин Господинов. С Награда за цялостно представяне бе удостоен Огнян Механджиев. Наградите за живопис са две, те са за Сашо Евтимов и Живко Янев.

Номинации за награди: Богомил Живков, Георги Ковачев, Христо Шапкаров, Дончо Захариев, Николай Янакиев.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.