iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник кани гости за рождения ден на ФЕКГ с блестяща презентация в Сърбия

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

С блестяща презентация на Диес Наталис – Перник ’11 – рожденият ден на Федерацията на европейските карнавални градове (ФЕКГ),  Перник покани гости за края на септември. Това стана пред  президентана ФЕКГ Хенри ван дер Кроон, Борда на директорите и всички делегати на ХХХІ– та Конвенция на ФЕКГ, проведена от 29 май до 04 юни във Врънячка Баня, Сърбия.

В официалната програма на събитието, денят 3 юни беше на град Перник. В препълнената конгресна зала присъстваха делегати, гости и журналисти от над 50 държави от Европа, Южна и Северна Америка.

След фестивалния химн на Перник, от трибуната, украсена с националния ни трибагреник, приветствено слово произнесе Росица Янакиева– кмет на община Перник и президент на Националната секция на ФЕКГ. 

Като домакин на Диес Наталис, рождения ден на ФЕКГ, който ще се бъде в Перник от 23 до 25 септември т.г., тя говори за богатото културно- историческо наследство, съвременна култура, потенциала и опита на Перник да организира значими международни прояви.  

Думите й бяха илюстрирани от специално създаден за презентацията късометражен филм. 

Последвалият го музикално-сценичен спектакъл, в който главни герои бяха очарователните талисмани на фестивала Сури и Сура, беше прекъсван многократно от аплодисментите на публиката. 

Участниците в конвенцията проявиха подчертан интерес към рекламните материали, представящи Перник.

Накрая кметът Росица Янакиева попадна в истинско торнадо от фотосветкавици и дълго приемаше поздравления за успешната презентация.

Пернишката рок-група “Хаос” със солист изгряващата попзвезда Николета Станойкова представиха фестивалния химн на Перник на Европейският конкурс за карнавална песен, който се проведе по същото време във Врънячка Баня .  

В оставащите дни до края на Конвенцията, темата “Диес Наталис в Перник” беше непрекъснато коментирана с интерес и уважение.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.