iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанката Съни ще подари концерт на ценителите на джаз и поп музиката

Перничанката Съни ще подари концерт на ценителите на джаз и поп музиката 05_1400227743

В програмата на концерта са включени интерпретации на популярни парчета от репертоара на Рей Чарлс, AББА, Франк Синатра, Лушис Армстронг, както и емблематични български песни.

Хитови поп и джаз парчета от различни периоди и автори ще прозвучат в концерт на Съни и "София джаз бенд" на 19 май от 17:30 часа пред Двореца на културата в Перник, съобщиха за ZaPernik.com.

Концертът е подарък за ценителите на хубавата музика от Двореца на културата и ще събере в рамките на около час популярни парчета от репертоара на Рей Чарлс, AББА, Франк Синатра, Луис Армстронг и др. Ще прозвучат и изпълнения на популярни български песни, изпълнявани от Орлин Горанов и Петя Буюклиева. Изпълнителите обещават много настроение и приятни мигове за любителите на популярната музика, джаза и истинския купон.

Съни (Станислава Димитрова) е родена в Перник. Слънчева е като името си и много магнетична с гласа си. Пяла е в хор "Родна песен". Споделя, че за нея музиката е най-големият адреналин. Пяла е почти всички стилове, но най-уютно се чувства в стиловете: джаз, поп, латино и фолклорна музика. На 14 г. сформира първата си рап-денс група "Игуана", където е композитор, вокал и текстописец. Завършила е поп и джаз пеене при доц. Георги Кордов и Майсторския клас – “Музикална интерпретация и импровизация” на Милчо Левиев в Нов Български Университет.

През 2006 г. пее на българските и американските войници в база “Гризли” и веднага след завръщането й Министърът на отбраната я награждава с орден II степен за вярна служба под знамената. Съни е една от малкото певици в България, която има 11 музикални мисии в Косово, Босна и Херцеговина и Ирак.

Един от най-големите и хитове е песента „Влюбен си”, а песента „Шепотно... обичам те” е в 500– те златни песни на България. През 2009 г. професор Симеон Венков поканва Съни да пее в неговата формация “Проф. Венков бенд” и след известно време и неколкократни участия в страната и чужбина с него те са поканени да участват на 16-то издание на международния джаз фестивал в гр.Банско 2013 г. През 2010 г. прави записи на няколко песни в диск- 25 г. „Дикси бенд Тетевен” , с които по-късно участва на Джаз фестивала в гр. Банско 2011 г. и на джаз фестивала в гр. Ниш 2011 г. На 21.08.2013 г. Съни пее заедно на една сцена в България със световно известния кубински певец и музикант Боби Каркассес и прави дует с него. От 15.12.2013 г. до 24.12.2013 г. пее и на 29-то издание на международния джаз фестивал “La plazza” в гр. Хавана (Куба) заедно с Боби Каркассес.

Джаз формация „София“ при ОКИ Надежда е създадена през 1985 г. към Столична Община. От 2011 година ръководител става басистът Бойчо Дечев, който има дълъг стаж във формацията. В бандата свирят още Иван Бороджиев- тенор саксофон и флейта, Калин Жечев- клавишни инструменти, Венко Поромански- ударни и Ясен Василев- китара. Групата продължава традицията в духа на електрическия джаз, като включва в репертоара си композиции на Хърби Хенкок, Майлс Дейвис, Джо Завинул, Степс Ахед, Уейн Шортър и др. Цяла плеада от млади джазови музиканти преминава през школата на оркестъра: Васил Пармаков и Живко Петров, Владимир Карпаров и Бойко Димитров, Шибил Бенев, Страхил Гайдарски, Петър Славов, Емил Александров и много други. Като гост музиканти в групата са участвали Стоян Янкулов- ударни, Иван Лечев- китара, Михаил Йосифов- тромпет, Красимир Андреев и Стефка Оникян- вокал.

При лошо време концертът ще се проведе в Малкия салон на Двореца на културата.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.