iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанка организира Великденско дарение за децата в Дрен

Перничанка организира Великденско дарение за децата в Дрен 04_1398345435

Великденско дарение за децата от дом „Радост” в Дрен и социално слаби семейства беше организирано от перничанка от Германия.

Великденско дарение, плод на широки души, получи Домът за деца, лишени от родителска грижа в с. Дрен. Генератор на инициативата бе перничанката Снежана Мьоклин, която от години живее в Германия. Оттам, чрез социалната мрежа Фейсбук, тя дирижираше набирането на полезни вещи и средства за малчуганите. Тя бе инициатор на много успешна дарителска кампания миналата Коледа, като многобройните дарения бяха предоставени на Дома за медикосоциални грижи за деца в Перник.

„Няма как да опиша с думи доволните и благодарни погледи на децата и техните възпитатели. Срещнахме прекрасно отношение от тях”, разказва в социалната мрежа Снежана за посещението в социалния дом в Дрен. На всички, включили се в благотворителната акция малчуганите подарили собственоръчно направени великденски картички.

Благодарение на широко скроени хора, за които дарителството е като въздуха, децата получиха огромно количество храна, лакомства, нови чаршафи, четки и пасти за зъби, топки, маратонки, играчки и още много други неща.

Снежана Мьоклин е готова да предостави подробна информация за покупките, подплатена с касови бележки на всеки, който поиска. Тя изказва искрената си благодарност на всички, включили се във Великденската изненада. Радостта на децата беше огромна и това се виждаше в греещите им очи, споделя още организаторката.

2 354, 87 лв. са дарени в подкрепа на благородното дело. Голямата част от парите са преведени по сметката на Снежана Мьоклин в Германия.

Пакети със дрехи пък са дарени на соцално слаби хора в Брезник. Храна и подаръци на стойност 100 лв. е получило социално слабо семейство с 8 деца от град Радомир. Пълна кошница с продукти от първа необходимост за 50 лв. са дарени на социално слабо семейство от Мещица.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.