iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанин ще гостува на "Шипка 6"

Перничанин ще гостува на "Шипка 6" 09_1473488332

Перник отново гостува на известната столична Галерия“Шипка 6„, като градът ще бъде представен от талантливия творец Филип Седефчев. Това е доказателство,че гилдията на пернишките художници е сред най-активните в страната. Изложбата включваше живопис, пластика и приложна графика. Сред гостите уважили пернишкия талант бяха и кметът на община Перник Вяра Церовска и заместник-кметът по култура Севделина Ковачева.

„ Днес всички ние виждаме работата на един от утвърдените пернишки творци - доайенът сред гилдията Филип Седефчев. Аз не съм от специалистите, които могат професионално да направят очерк на творчеството на Филип Седефчев, но за мен е гордост, че той е от Перник и получава признание от български и световни ценители на изкуството, а с това прославя и нашия град.“-заяви д-р Церовска

Филип Седефчев е бащата на Сурвакарския фестивала в Перник и е автор на първия негов запазен знак. Проектирал е и изпълнил над 90 монументални творби – стенопис, гоблен, витраж, пластики от дърво, камък, метал, керамика.

През 2015 г. художникът бе отличен измежду 117 художници от Кюстендил, Перник и Благовград с Голямата награда на 16-то издание на зоналната изложба „Струма“.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.