iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани участват на карнавал

Перничани участват на карнавал 07_1469034010

Има масирано участие на перничани в 11-я международен карнавал в град Лесковац, Сърбия, като сурвакарската група на село Големо Бучино и танцовият състав „Зора“ от село Дивотино представиха нашенските традиции и фолклор. В традиция се превръща и участието на Огненото шоу на Оги и Ева Павлови. След представяне в Германия със своя самостоятелна изложба се включи и Кирил Манов, когото домакините определят като голям приятел на лесковишкия карнавал. Веселите му рисунки допълниха атмосферата на градското веселие и още веднъж доказаха, че „Светът е оцелял, защото се е смял“.

За гостоприемната лескочка публика, пернишките маскарадни групи са очаквани и силно желани и винаги са посрещани с изключителен интерес.Организаторите на карнавала оцениха много високо изпълненията на перничани и ги удостоиха с медали и грамоти.

Изложбата на Кирил Манов бе експонирана в галерията на лесковачкия културен център. Тя бе открита със слово от проф. Марко Стоянович, който е един от най-изтъкнатите балкански автори на комикси.Според друг професионален организатор на карнавални събития, Радушко Янкович, изложбата на Кирил Манов е най-голямата и атрактивна на темата „Карнавал“ в Европа. Галерията бе изпълнена с телевизионни екипи, журналисти, художници и карнавалисти.Специален гост на изложбата бе кметът на града д-р Горан Цветанович. По традиция в края на официалното откриване на експозицията и този път Кирил Манов рисува на живо шаржове и предизвика бурни аплодисменти.

Източник: erniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.