iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани трябва да се включат в Часа на Земята

Перничани трябва да се включат в Часа на Земята

Община Перник призовава перничани за съпричастност с Часа на Земята. Той ще се проведе на 28 март 2015 г., като винаги на тази дата и винаги в събота се организира най-голямата природозащитна кампания в света за масово едновременно изключване на електрическото осветление, за да напомни на хората за световното изменение на климата.

Затова общинската управа в Перник кани всички свои съграждани да се присъединят към глобалната инициатива, която ще тече тази събота от 20.30 ч. до 21.30 часа.

Тази световна кауза е много повече от 60 минути на тъмно. През това време хора от целия свят изключват осветлението в домовете си и притъмняват големи публични сгради като символичен жест и в знак на съпричастност към проблемите на промените в климата и готовност да се окаже съдействие при тяхното решаване.

В България Часът на земята се отбелязва от 2009 г., като броят на включилите се общини нараства с всяка изминала година.

Часът на Земята се организира се за първи път през 2007 г. в Сидни, Австралия, след което става традиция и се отбелязва всяка последна събота от месец март. През 2007 година 2,2 милиона души стават част от първия световен час на земята в Сидни, изключвайки осветлението си за 1 час. Само година по-късно 50 милиона души от 370 града в повече от 35 страни по света се присъединяват и изключват осветлението си за час.

През 2009 г. към Часа на земята се присъединяват над 1 милиард души в близо 4500 града от 88 държави, приканвайки обществото, бизнеса и правителствата да спрат светлини в продължение на час от 20:30 до 21:30 ч. на 28 март, събота.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.