iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани ще участват на ретро рали

Перничани ще участват на ретро рали 06_1434626659

Два екипажа от Перник са заявили участието си в първото международно ретро рали „България”. Перничаните Владимир Димитров и Милка Георгиева ще излязат на старта с опел „Аскона” от 1970 година, а Димо Боянов и Гергана Боянова с аудо80 „Куатро” от 1983 година.

Те ще представят града ни на престижното международно рали за класически автомобили . Нашенци ще влязат в битката за първото място с още 33 екипажа. В ралито ще се състезават и екипи от Дания, Белгия, Сърбия и Македония.

Владимир Димитров е дългогодишен участник в ретро ралитата в страната и чужбина.

За шампиона по драг рейсинг Димо Боянов това ще е дебютното му представяне в тази дисциплина.

Стартът на състезанието е в събота – 20 юни, на локалното платно пред Резиденция Бояна в 10 часа, а финала е в неделя в 15 ч. Дължината на маршрута е 261 км, като 190 км са състезателни, а 71 са преход. Първият етап е от Бояна до Нови Искър, където започва специалния етап до Своге, Свидня, Искрец, Бучин проход, Костинброд и финал в Мрамор и край на етапа във Волуяк. Втория етап е от Волуяк до Божурище, където е началото на специалния етап до Опицвет, Градец, Богьовци до Мрамор. Третият етап в неделя започва от Ботевградско шосе през Долни Богров, Долна Малина, Белопопци, Байлово, Огняново, Лесново, Елин Пелин, Нови Хан и Казичене до финала в Бояна.

Състезанието е по пътища, отворени за нормално движение и при пълно спазване на законите за движение, като според правилата на FIVA средната скорост не трябва да превишава 50 км/ч. По трасето ще има контрол на скоростта.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.