iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничани се радваха на Стоянка Мутафова

Перничани се радваха на Стоянка Мутафова 09_1410329586

Перничани бяха разсмяна до сълзи от невероятната игра на великата Стоянка Мутафова в театралната постановка „Безумната лейди Джули” по Мортимър и Кук.

Спектакълът „Безумната лейди Джули” бе подарък за почитателите на Мелпомена от кмета на Перник и водач на листата на Коалиция „Алтернатива за българско възраждане” Росица Янакиева. Той бе изигран на пернишката театрална сцена „Георги Русев”.

Постановката е по повод 92-та годишнина и 65 години на сцената на Царицата на комедията, легендата на българската сцена Стоянка Мутафова, която е в главната роля на комедията.

Неин режисьор е Николай Атанасов. В нея участват още Адриана Андреева, Николай Атанасов-Шуши.

Чудото, една неуморна фурия все още на 91 – истинска и неподправена. И може би ще спре да играе тогава, когато „се подстригват мравките, в едно слънчево куково лято”.
Стоянка Мутафова отново влиза в ролята на вдовица на име Джули. Загубила съпруга си, тя напуска малкото градче, за да потърси утеха от сина си Ричард и снаха си Хариет. Скоро нейното присъствие дотяга на младите и се занизват серии от комични и безумно смешни ситуации, в които Стоянка Мутафова се раздава докрай. Зад смеха обаче се крият самотата на възрастните хора и копнежът им за близост. Но хепиендът и в тази постановка бе гарантиран.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.