iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отличиха перничака в конкурса “Куба – далечна и близка"

Отличиха перничака в конкурса “Куба – далечна и близка" 06_1403074799

Под мотото „55 години героична и независима Куба“ вчера в Посолството на Република Куба се проведе церемонията по награждаването на победителите в VІІІ-я Национален ученически конкурс “Куба – далечна и близка” .

Конкурсът се организира от Асоциацията за приятелство „България – Куба”, Изпълнителният комитет на Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата, Централния съвет на Българския антифашистки съюз, Съюза на българските писатели, Съюза на българските журналисти и с любезното съдействие на Министерство на образованието и науката и Посолството на Република Куба в Република България. Участие в него взеха над 200 участници от цялата страна в разделите проза (разкази, съчинения, есета), поезия (стихове), реферати, мултимедийни презентации и рисунки, изготвени на български и/или испански език.

Отличие бе връчено лично от Нейно Превъзходителство Посланика на Република Куба Тересита Капоте Камачо на ученичката от VІІ а клас в Х ОУ „Алеко Константинов” Мария Доротея Иванова за нейната мултимедийна презентация с оригиналното заглавие „Златото на Куба”.

Специална грамота получи и нейната ръководителка г-жа Емилия Никифорова – преподавател по География и икономика в същото училище.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.