iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриват изложбата от пленера "Арт студио Рударци"

Откриват изложбата от пленера "Арт студио Рударци" 10_1413270364

Изложбата с картините от пленера "Арт студио Рударци" ще се открие официално на 15 октомври в галерия "Арт салон" от 17.30 часа. В пленера участват творци от 6 държави и два континента и рисуват "Духът на Перник".

Пленерът по живопис стартира на 6 октомври, а участниците в него са Сергей Вахонин, Елена Лигаева и Лариса Бузина от Русия, Агнешка Янковска от Полша, Никола Березинова от Чехия, Цуй Дзинуан и Джан Сияощиен от Китай, Паоло Лакони от Италия, Любомир Николов от Сърбия и сънародниците ни Александър Терзиев от Сандански, Камбер Камбер от Момчилград и Силвия Михайлова, Дончо Захариев, Иван Стратиев и Симеон Панайотов от Перник.

Красивите есенни багри и сърдечността на хората впечатлили най-много художниците от различни националности. В картините си те са пресътворили живописните пейзажи в околностите на Рударци. Големият български художник Иван Стратиев е уловил магичната сутрешна мъгла над езерото. Той е изобразил в характерния за него вълшебен стил и черквата в селото.

Впечатлен от идеята за реката, която свързва Перник, Кюстендил и Благоевград, Любомир Николов от Сърбия е изобразил Струма през своя поглед. Китайските художнички споделиха, че там, откъдето идват, земята е равна и за тях особен интерес представляват планинските пейзажи. Агнешка Янковска от Полша е направила уникално пано от рециклирана хартия. Тя е използвала стари списания, с парченца от които е облепила паната.

Международният пленер "Арт студио Рударци" се организира за 17 път от Община Перник, Художествена галерия – Перник и пернишкото представителство на Съюза на българските художници. Целта на организаторите е да стимулират творческата дейност на творците и
контактите между художници от различни култури и региони.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.