iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриват фестивал на маскирани домашни любимци

Откриват фестивал на маскирани домашни любимци 01_1420807394

В първия ден от ХХІV Международен фестивал на маскарадните игри ни очаква необикновен маскарад. Ще бъдат маскирани и домашните любимци.

Кучешката фиеста ще загрее града-домакин за големия карнавал.

Pet’s маскарадът се прави за първи път в града. Животинското дефиле, в което звезди ще бъдат домашните питомци, е включено в основната програма на предстоящия карнавал. Насрочено е за 30 януари, петък, от 12 часа на естрадата в градския парк.

Организаторите залагат на въображението на собствениците на домашните любимци. Практиката сочи, че до момента то е богато и се нуждае от съвсем малък подтик. На студа навън сме срещали кучета от дребни породи, облечени с пъстри пуловерчета и дънки, с панделки, шапки, очила и всевъзможни други модни аксесоари.

До края на месеца перничани имат доста време, за да подготвят атрактивни костюми за маскарада на четири лапи. Допускат се всякакви животни, а необикновеният маскарад се очаква с интерес.

Перник става като Рио де Жанейро, където кучешкият маскарад предшества грандиозния карнавал. Във веселбата традиционно се включват стотици маскирани кучета от всякакви породи и носят разноцветни костюми в тон с тези на стопаните им. Крила на пеперуди, френски дантели, игриви шапки и многоцветни панделки са сред предпочитените аксесоари.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.