iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриха изложба в галерия "Кракра"

Откриха изложба в галерия "Кракра" 05_1463813966

Графика, живопис, рисунки и пластики красят пространството в галерия „Кракра”, като уникалните произведения са на преподаватели от Нов български университет – Департамент „Изящни изкуства“. Експозицията представя творби на проф. Николай Майсторов, проф. Екатерина Русинова, доц, Валентин Савчев, доц. Михаил Чомаков, доц. Станимир Божилов, доц. Калина Христова, доц. Ралица Мирчева, доц. Ива Владимирова от НБУ.

Тя бе официално открита от зам.-кмета по образование и култура Севделина Ковачева.

„Тази изложба за пореден път показва дълбочината, сериозността и иновативността, чрез която преподавателите оформят талантливия почерк на техните студенти. Всяка едно от тези произведения показва огромния талант на неговия създател. Фактът, че тази изложба откриваме в навечерието на най-българския празник – 24 май създава и допълнително значение за нея. С гордост искам да отбележа, че през последните месеци в Перник бяха показани творби на някои от най-големите световни художници. В същото време талантите на НБУ никога не са си тръгвали оттук, затова искам да им кажа добре дошли у дома отново”, сподели Севделина Ковачева и пожела сътрудничеството между НБУ и Перник да бъде все така ползотворно и дълготрайно.

Това е петата поред сборна изложба на преподавателите от НБУ. В нея авторите се опитват да представят във все по-голяма мащабност това, което в НБУ се изучава и се развива.
„Това са автори, които с уменията и знанията си не само се показват пред обществеността, но и споделят своите знания с едно друго поколение. Подготвяме вече една приемственост, която започва да се личи в тази изложба – където има по-млади автори и такива утвърдили се в българското изкуство . Благодаря на Перник в лицето на общината, че давате възможност да гостуваме”, отбеляза доц. Валентин Савчев – председател на Департамента „Изящни изкуства”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.