iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриха изложба на Станко Драганов

Откриха изложба на Станко Драганов 05_1431063903

В пернишката галерия “Артсалон” се откри 15-та поред изложба на Станко Драганов, като десетки приятели и почитатели на твореца се събраха, за да разгледат пъстрите му картини.

Сюжетите показват красотата на българската природа.

Изложбата бе открита от Стоян Чифлички – Танани, който представи покойния автор. “Откриваме една пъстра и богата с колорита си изложба и всеки един от вас ще открие това, което му харесва.” добави още той. Картините са предоставени на галерия Перник от дъщерята на Станко Драганов, която представи автора като един скромен човек и най-добрия баща и благодари на всички, които дойдоха да се полюбуват на картините.

Експозицията включва близо 40 картини и повечето от тях са пъстри живописни пейзажи. Сред творбите има пейзажи от язовир Пчелина, село Ковачевци, Брезник, както и портрети на Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Караджа и два автопортрета на Драганов. Авторът е роден през 1930 г. в с. Мурено. Завършва средното си образование в гр. Радомир, а висшето – в селскостопанската академия в София. Работи в сферата на селското стопанство.

Пъстрата изложба на Станко Драганов ще остане в галерия “Артсалон” до 21 май. Следващата изложба, която планира Художествена галерия – Перник е графика на Кирил Георгиев и ще бъде открита на 14 май от 17.30 часа в галерия “Кракра”. На 16 май от 18.30 Здравко Стойнев ще представи изложба живопис в галерия “Л. Гайдаров”, а на 22 май от 17.30 часа галерия “Артсалон” ще отвори врати със сборна изложба на преподаватели от Нов български университет.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.