iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Откриха изложба на детски рисунки в Перник

Откриха изложба на детски рисунки в Перник 09_1474002061

В първия учебен ден -15-ти септември от 16:00 часа в РИМ-Перник беше открита изложба на детски рисунки- върху стъкло, декупаж и глинени съдове- всичко, което децата направиха с най-голямо удоволствие и усърдие през ваканцията в музея.

Малките художници с удоволствие рисуваха картини от стария Перник, като гледаха стари емблематични сгради, а някои от рисунките са направени по стари снимки от фонда на музея. В изложбата ще бъдат показани и сътворените рисунки върху стъклени съдове, както и декупаж. „Гвоздеят” в експозицията ще бъдат изработените на грънчарско колело керамични съдове.

И през тази година „Ваканция в музея” събра много деца, които истински се забавляваха както с творческите занимания под вещото ръководство на специалисти и майстори от музея, така и с позабравени стари детски игри като дама и ластик. Интересните занимания продължиха през целия месец август, а в тях освен децата от града се включиха и деца, живеещи с родителите си в чужбина, дошли си по родните места през лятото.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.