iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Отбелязаха 9 май с концерт на изпълнители от народно читалище “Напредък 1895″ в гр. Радомир

Отбелязаха 9 май с концерт на изпълнители от народно читалище “Напредък 1895″ в гр. Радомир 05_1399707427

Денят на Европа 9 май беше отбелязан от Областна администрация Перник с концерт на изпълнители от народно читалище “Напредък 1895″ в гр. Радомир.

Децата от читалището пяха, танцуваха и показаха, че силата на България в Европа е в младостта, традициите и таланта.

На сцената се изявиха изпълнители от клуба по спортни танци с ръководител Денис Пламенов, детският танцов състав с ръководител Ивайло Иванов, Детската певческа група “Ясничета” с ръководител Георги Гьолски, солистките на младежката певческа група “Радомирче” с ръководител Румен Василев Катя Благоева и Стефани Стефанова, както и част от младежката танцова формация “Етнофолк” с ръководител Георги Георгиев. Сред публиката бяха възпитаници на ОУ “Св. Иван Рилски” в Перник и директорът на училището Бойко Свиленов.

“Благодаря ви, че изпълнихте с живот и с красота това пространство.”, обърна се към артистите и публиката областният управител Михаил Михайлов. Той увери младите хора, че залата в Областна администрация е отворена за всички, които желаят да изявят своя талант.

През целия месец май по инициатива на областния управител Михаил Михайлов и с подкрепата на националната инициатива “Една детска сълза, една молитва” под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова се провеждат събития, които да покажат поводите ни за национална гордост и самочувствие. Мотото на кампанията е “Силата на България в Европа”.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.