iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осигурена е линейка за Сурва

Осигурена е линейка за Сурва сн.klassa.bg

Осигуриха и линейка за 22-ия Международен фестивал на маскарадните игри. От  1 до 3 февруари екип на Центъра за спешна медицинска помощ ще бъде разположен до площад Кракра. Такива дежурства има всяка година по време на карнавала. Целта е ако се наложи медиците да могат да реагират незабавно.

Миналата година кукер от Македония почина по време на операция в столицата. На 64-годишния мъж, който участвал в гостуващата група от град Прилеп, му прилошало и бил откаран в спешното отделение на пернишката болница. При прегледа медиците диагностицирали частично разкъсване на аортата. Оттам по спешност го транспортирали в столичната болница „Св. Екатерина. Пациентът обаче издъхнал при операцията. Трагедия помрачи карнавала и преди две години. Тогава зрител от Перник почина докато гледаше дефилетата.

Други тежки инциденти по време на фестивала в дългогодишната му история не е имало, твърдят медици и се надяват и сегашната фиеста да мине без необходимостта от тяхната намеса.

Готовност за адекватни реакции има и пернишката болница. За целта вместо по един хирургичен и един терапевтичен екип на дежурство ще има по още един лекар и една сестра.

Фестивалът ще се проведе от 1 до 3 февруари. Тази година за първи път в историята му, той се измества с една седмица заради предстоящия в неделя референдум.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.