iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Организират вечер в памет на Катя Паскалева

Организират вечер в памет на Катя Паскалева 03_1456820588

Благотворителна вечер в памет на Катя Паскалева организират нейни съученици в Перник, като проявата ще се състои тази вечер в Конферентната зала на Двореца на културата, а идеята е да се наберат средства за направата на барелеф на голямата актриса, чието детство и ученически години са преминали в миньорския град. Сформираният инициативен комитет посвещава инициативата на 70-годишнината на единствената българска актриса, печелила отличие за принос в развитието на световното кино.

Във вечерта ще звучат изпълнения на възпитаниците на Обединената школа по изкуства към Двореца на културата, възрожденски песни в изпълнение на Теменужка Тюфекчиева – съученичка на голямата актриса и класическо произведение, изпълнено от пианистката Капка Найденова.

Организаторите се надяват, че политическият елит на Перник, пернишкият бизнес и интелигенцията ще отдадат заслуженото на големия талант на Катя Паскалева и ще откликнат на идеята в гимназията, където е учила тя да бъде направен поне барелеф на актрисата.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.