iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Организират пътуваща лектория за Перник

Организират пътуваща лектория за Перник 10_1413452421

Пътуваща лектория „Моят град – индустриално и културно наследство” организират Младежки дом – Мошино в партньорство с РИМ – Перник. Събитието е за учениците от основните училища в кметство „Изток” и е посветено на празника на града.

Интересната обиколка, осигури за поредна година възможност на учениците да видят различни исторически обекти и да научат повече за минали епохи и събития. Те участваха в едно атрактивно и емоционално пътуване към далечното и близко минало на град Перник.

Пътувайки покрай Тракийското светилище, ТЕЦ „Република”, железни заводи, рудниците „Куциян”, „Хумни дол” и „Христо Ботев”… до крепостта Кракра, децата научиха любопитни факти, както от най-старата история на селището Перник, така и от близкото минало на града, развивал се като миньорски и индустриален център.

Обиколката на средновековната българска крепост започна от северната порта. Децата се запознаха с историята и легендите за крепостта. Научиха за невероятната смелост на нейните защитници и изключителния воин Кракра Пернишки.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.